Hlavní obsah

Žena Jana Moťovského požádala, aby jej prohlásili za mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kateřina Moťovská, manželka podnikatele Jana Moťovského, který loni v březnu odkoupil soutěž Miss ČR od jejího zakladatele Miloše Zapletala a loni v srpnu se ztratil ve francouzském Nice, chce, aby byl prohlášen za mrtvého. Žádost podala ve středu u Obvodního soudu pro Prahu 1.

Článek

"Je to pro mě dost choulostivé téma a nic víc k tomu neřeknu," řekla Moťovská. Vedle žádosti o prohlášení svého muže za mrtvého požádala také soud o stanovení opatrovnictví jejich dcery. Opatrovníka by měl dostat i pohřešovaný Moťovský, rok od skončejní procesu se bude starat o jeho majetek.

Pokud soud Moťovské vyhoví, bude jméno Jana Moťovského rok viset na úřední desce soudu. V případě, že se v té době nikdo neozve s informací o tom, že Moťovský žije, nebo se nepřihlásí on sám, bude prohlášen za mrtvého.

Jan Moťovský, který obchodoval s nemovitostmi, zmizel začátkem loňského srpna ve francouzském Nice, kde byl z obchodních důvodů. Česká policie kauzu zmizelého podnikatele letos v únoru odložila.

Neúspěchy s Gottem

Do povědomí české veřejnosti se Jan Moťovský dostal před téměř třemi lety, když v Jevanech u Prahy otevřel muzeum Karla Gotta. Ke konci února bylo zavřeno. Podle manželky Moťovského společnost, která muzeum provozovala, byla ve finanční ztrátě.

Stejně tak byl uzavřen pražský podnik Gott Gallery Restaurant. Společnost Moťovských si údajně nemohla dovolit platit vysoký nájem. Loni v březnu také Jan Moťovský odkoupil soutěž krásy Miss ČR od jejího zakladatele a dlouholetého šéfa Miloše Zapletala.

Celá rodina Moťovských vlastní několik společností. Správy majetku se po zmizení manžela ujala jeho žena Kateřina, které v květnu 2006 vystavil plnou moc. Bratr zmizelého Roman Moťovský vede proti Kateřině Moťovské několik obchodních sporů. Nelíbí se mu prý, jak rozprodává majetek. Zpochybňuje také pravost plné moci.

Reklama

Výběr článků

Načítám