Hlavní obsah

Z bytu pršely na ulici peníze, pro výtečníka si došla policie

Novinky, Veronika Kulhavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie na jihozápadě Číny zadržela muže, který způsobil dopravní kolaps, když z okna svého bytu na ulici vyhodil velké množství bankovek. Nejedná se o první případ takového zacházení s penězi, na území Číny jsou známé minimálně další dva podobné případy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K naprostému zastavení provozu došlo 17. října v jedné z ulic města Čchung-čching. Důvodem byla snaha lidí zachytit peníze, které se na ulici snášely z okna jednoho z bytů. Přivolaná policie zadržela devětadvacetiletého zdrogovaného muže v naprostém transu.

Masivní tukovec ucpal londýnskou kanalizaci. Je to výjev jen pro otrlé

Koktejl

Vyšetřování prokázalo, že byl muž pod vlivem metamfetaminu a neuvědomoval si, co dělá. Jeho činy mu vynesly obvinění z držení drog a ohrožení bezpečnosti provozu, informoval The Guardian.

Rozhazují Číňané rádi peníze?

K podobnému incidentu došlo ve stejném městě v roce 2017, kdy se mladá žena procházela ulicemi a vyhazovala za sebou hrsti bankovek – v přepočtu se jí podařilo rozházet zhruba 56 tisíc korun. Jako důvod svého konání uvedla špatnou náladu, kterou si tímto chtěla zlepšit. Když ženě došly peníze, sama vyzvala policii, aby ji zadržela.

Nejvyšší budova světa se zahalila do barev české vlajky

Koktejl

Rekordmanem je pak muž z provincie Fu-ťien, který po špatném dni v práci hodil do vzduchu částku, která by odpovídala 350 tisícům korun. Událost způsobila dlouhou dopravní kolonu, lidé opouštěli svá vozidla a snažili se zachytit co největší množství bankovek, což vedlo k nepokojům. Štědrý muž svého činu zpětně litoval a žádal veřejnost o navrácení peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám