Hlavní obsah

Vytvořil bizarní světový rekord, překonat ho můžete klidně dnes odpoledne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tytam jsou časy, kdy k překonání světového rekordu bylo zapotřebí být znamenitým sportovcem nebo alespoň upéct koláč velikosti menšího náměstí. Do Guinnessovy knihy rekordů se můžete dostat i s několika lentilkami. Když je však zvládnete poskládat na sebe.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Počet bonbonků od společnosti M's vyskládaných na sebe nepatří mezi rekordy, které by poutaly pozornost na první pohled. Dosavadní držitelé světového rekordu, Silvio Sabba z Itálie a Australan Brendan Kelbie, totiž dokázali udělat sloupec pouze ze čtyř lentilek.

Brit Will Cutbill je letos dokázal překonat o jednu jedinou lentilku. Povedlo se mu to během lockdownu v jeho domě v Solihullu. Platný pokus se uskutečnil již na konci ledna, Guinnessova kniha rekordů o něm však informovala až v červnu na svém účtu na Instagramu.

Cutbill využil nudy v lockdownu a když se rozhodoval, jakou sladkost si dá, padl mu pohled na pytlík lentilek. Následně ho napadlo začít je stavět na sebe. Následovalo mnoho a mnoho nezdařených pokusů.

„Až jsem si jednoho dne řekl, že to prostě dám, tak jsem si na to sedl s odhodláním to splnit,“ uvedl Cutbill.

„Vždy jsem chtěl pokořit nějaký Guinnessův světový rekord. Každý rok si kupuji knihu a snil jsem o tom, že si v ní jeden rok přečtu své jméno,“ uvedl šťastný muž, který hodlá přijít na další rekordy, které by mohl pokořit.

Japonský šéfkuchař se zapsal do Guinessovy knihy rekordů se svou nudlí

Koktejl

Bizarní rekord je ukázkou, kam současná Guinnessova kniha rekordů směřuje. Podstata rekordu totiž netkví v lentilkách jako takových, ale v jeho výrobci, který je v knize rovněž zmíněn. Podobně se můžeme dozvědět, že v roce 2005 si jistý Thijs Versloot strčil do pusy celých 34 lupínků Pringles, což je doposud největší počet lupínků od této značky.

Díky sponzoringu rekordů se tak v knize objevují podobné bizarnosti jako lentilková minivěž. Pokud máte pocit, že byste mohli rekord překonat, směle do toho. Nezapomeňte ale, že musíte použít ty správné lentilky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám