Hlavní obsah

Japonský šéfkuchař se zapsal do Guinessovy knihy rekordů se svou nudlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus japonského kuchaře Hirošiho Kurody se zdařil a stal se rekordmanem, vytvořil nejdelší vaječnou nudli na světě. Jeho výtvor měří neuvěřitelných 183,72 metru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský šéfkuchař vytvořil 180 metrů dlouhou nudliVideo: AP

 
Článek

Japonský držitel rekordu v délce vaječné nudle se k pokusu o rekord dostal díky dotazům zákazníků v restauraci. „Lidé se mě ptali, jak vlastně dlouhé a úzké můžou nudle být. To mě přivedlo na myšlenku, je měřit. A u toho jsem si uvědomil, že Guinessova kniha rekordů by se něčím takovým mohla také zabývat,“ popsal pro agenturu Newsflare šéfkuchař Hiroši Kuroda.

Ani maso, ani máslo. Jedna z nejdražších restaurací na světě bude veganská

Muži

Napadlo ho, že by se mohl sám do Guinessovy knihy zapsat, a tak se rozhodl stvořit nejdelší vaječnou nudli na světě. Aby se mu nudle nepřetrhla a snáze se dávala do pánve, namočil těsto v sezamovém oleji. Při házení nudle do pánve pokaždé těsto ještě stlačil, aby výsledný výtvor prodloužil. Nakonec nudle japonského kuchaře měřila 183,72 metru a rekord byl na světě.

„Vždycky mě fascinovalo, jak se se změnou proporcí vařených ingrediencí změní i chuť jídla. Mění se způsob, jakým pokrm ochucujeme, abychom dosáhli vyvážené chuti,“ popsal své dojmy držitel rekordu.

Reklama

Výběr článků

Načítám