Hlavní obsah

Ve skotském parku se vyhříval čtyřmetrový hroznýš, muž opodál v klidu popíjel pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletý Jack Carson byl v šoku, když ve středu při procházce v parku ve skotském městě Clydebank, nacházejícím se asi 10 kilometrů od Glasgow, spatřil čtyřmetrového hroznýše královského. Had se vyhříval na sluníčku a jen asi deset metrů od něj seděl muž, který si pochutnával na pivu. Podle Carsona šlo o majitele plaza, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hroznýš královský, ilustrační foto.

Článek

„Šli jsme směrem k železniční stanici Drumry a po cestě jsme v trávě spatřili hada. Nejprve jsem si myslel, že se jedná o velkou větev, ale byl to obrovský had,” vylíčil situaci Carson.

„Zhruba 10 metrů od hada ležel v trávě muž a popíjel pivo. Nebyli jsme si jistí, ale s ohledem na to, jak byl klidný, musel mít s hadem co do činění,” dodal.

Video, které z místa pořídil a následně sdílel na Twitteru, si vysloužilo 164 tisíc zhlédnutí a velké množství udivených komentářů.

V posledních dnech se přitom nejednalo o první incident podobného typu v okolí Glasgow. Minulou středu hlásila žena rovněž spatření hada větších rozměrů v městském parku Queen's Park.

V tomto případě byl had neuvedeného druhu odchycen a prozatím je v péči jedné z tamních organizací pro ochranu zvířat. Případný majitel zvířete se stále hledá.

Reklama

Výběr článků

Načítám