Hlavní obsah

V Praze vyrostlo stanové městečko, o věci na kempování je letos zájem

Novinky, Kristýna Léblová, dul
Praha

Každoroční výstava stanů a vybavení do přírody v pražských Letňanech, která bývá největší akcí svého druhu v Evropě, nepřijde ani o letošní ročník. Organizátoři navíc letos zaznamenali enormní zájem Čechů o kempingové vybavení.

V Letňanech vyrostlo stanové městečkoVideo: Novinky

 
Článek

Kvůli koronavirové pandemii mnoho lidí ztratilo vidinu zahraniční dovolené, proto se rozhlížejí právě po Česku. A výlety do přírody k dovolené rozhodně patří. Proto organizátoři i očekávají větší zájem o outdoorové zboží než v předchozích letech.

„Zvláště v dnešní době, kdy byl poměrně strach o to, kam budou moci Češi vycestovat, jsme zaznamenali enormní nárůst zájmu o kempingové vybavení, především stany, rodinné stany, spacáky, karimatky a kempingový nábytek,” řekl Novinkám organizátor Výstavy stanů Vítek Hruška.

Lidé podle něj kupují i pohodlnější karimatky, matrace a polštářky.

250 druhů stanů

„Máme stany i pro ty nejnáročnější uživatele, tzn. ultralehké stany do těch nejtěžších a nejhorších podmínek, zároveň ale u nás najdete i turistické stany pro člověka, který chce s rodinou nebo sám vyrazit do přírody a kempingové stany pro rodinu i pro jednotlivce, které jsou spíše určeny do českých, případně zahraničních kempů,” uvedl Hruška.

Do přírody s batohem do dlaně nebo kapesní řetězovou pilou

Cestování

Samostatnou kategorii na výstavě letos získalo lezecké, cyklistické a vodácké vybavení.

S teplotou zákaz vstupu

Češi se vracejí zpět do přírody. Trendem ve výbavě je minimalismus

Cestování

Letošní ročník nicméně proběhne za zvýšených hygienických opatření. Roušky, dezinfekce i udržování odstupu jsou samozřejmostí. Organizátoři ale přistoupili i k měření teploty. Ta bude všem návštěvníkům i zaměstnancům změřena při vstupu do areálu, v případě naměřené teploty 37,5 stupně či vyšší pak člověk na akci nebude vpuštěn. To stejné platí v případě, kdy člověk projevuje další příznaky nemoci.

Výstava stanů 2020 probíhá od pátku 29. května do neděle 16. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám