Hlavní obsah

V Praze budou opět k vidění šílené létající stroje

Novinky, vps
Praha

V Praze se bude v neděli konat populární soutěž Red Bull Letecký den, která je příležitostí pro všechny amatérské konstruktéry a nadšené kutily. Soutěží se totiž s vlastnoručně vyrobenými stroji, s nimiž se jejich posádky vrhnou či spíše zřítí do Vltavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na Red Bull Letecký denVideo: Red Bull

 
Článek

Vzdušná přehlídka se poprvé uskutečnila v roce 1992 ve Vídni a setkala se s obrovským úspěchem. Od té doby se koná pravidelně po celém světě. Do Prahy se vrací po sedmi letech a celkově se zde bude konat potřetí.

Při leteckém dni se můžou vyřádit všichni šikovní kutilové i letečtí snílci, kteří tak mají šanci přenést své představy do reality a ukázat je početnému obecenstvu. Fantazii se meze nekladou, na startu se proto často objevují opravdu bizarní stroje.

Jako v případě všech předchozích Leteckých dnů ani tentokrát nepůjde jen o to, kdo doletí nejdál. Kromě tohoto kritéria se totiž bude hodnotit i kreativita a předletová show na šest metrů vysoké rampě, z níž se soutěžící následně odrazí do Vltavy. I přesto organizátoři doufají, že by mohlo dojít k překonání světového rekordu, který činí 69,79 metru.

Show startuje v neděli 22. září ve 13 hodin na Dvořákově nábřeží. Na vítěze čeká odměna 250 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám