Hlavní obsah

V Pelhřimově vzlétl balón s WC místo koše

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Jubilejní 30. Festival rekordů a kuriozit v Pelhřimově, kvůli pandemii přeložený na příští rok, má v tomto týdnu malou obdobu v podobě každodenních rekordů na zahradě zdejšího Muzea rekordů a kuriozit. V sobotu ráno podmínky dovolily uskutečnit jednu z „třešniček na dortu“ této týden trvající akce.

Foto: Agentura Dobrý den

Recesivní počin se odehrál dnes dopoledne na pelhřimovském náměstí.

Článek

„Známý pilot Jan Smrčka, který se v minulosti zapsal do České knihy rekordů například tím, že vzlétl s horkovzdušným balónem z plující lodi, a který má na svém kontě nejrychlejší přelet Sněžky, v Pelhřimově absolvoval první originální let s balónem, který má místo tradičního koše mobilní WC,“ oznámil krátce po deváté hodině prezident Agentury Dobrý den Miroslav Marek.

Úsměvný nápad podle něj přišel před dvěma roky. Od té doby pilot pracoval na jeho uskutečnění, ale rovněž na certifikaci „kabiny“ a několika dalších detailech nezbytných k tomu, aby se takový kuriózní let mohl uskutečnit. Původní termín v pátek večer překazily bouřky, první mobilní toaleta se tak z Masarykova náměstí v Pelhřimově – městě rekordů vznesla až napodruhé v sobotu. Let, který Muzeum rekordů a kuriozit zapíše do České databanky rekordů, trval 21minut a 16 vteřin.

V sobotu je ještě na programu pokus „ledového muže“ Petra Kociana překonat světový rekord v délce pobytu v ledu, v neděli uzavře týdenní přehlídku podivuhodných bláznivin karikaturista Lubomír Vaněk portrétováním lidí v roušce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám