Hlavní obsah

V Číně prodávají sochu Buddhy s Trumpovou hlavou

Donald Trump zrovna nepředstavuje ztělesnění klidu. Přesto se dočkal své sochy v meditační podobě, kde připomíná Buddhu. Ztvárnil ho tak jeden čínský výrobce nábytku.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Donald Trump není zrovna ztělesněním rozvážně meditujícího člověka

Článek

Socha Donalda Trumpa v podobě sedícího Buddhy se objevila na čínské internetové obchodní síti Taobao. Malá verze sošky měří 16 cm a je k mání za 999 čínských juanů (necelých 3 500 korun), 46centimetrová verze už stojí 3 999 juanů, tedy 13 500 korun.

Podle výrobce meditující Trumpova soška vyjadřuje skutečnost, že má nyní 74letý politik daleko více času na přemýšlení a rozjímání poté, co se z Bílého domu odebral do svého útočiště na Floridě.

Prodejce podle čínského listu Global Times už prodal desítky z celkové stovky vyrobených soch. Obchodní heslo, které u toho muž z města Sia-men v provincii Fu-ťien razí, zní: „Udělejte svou společnost zase skvělou!“

Není v tom politika, tvrdí výrobce

Trump jako motiv umění prodávaného na internetové sítí Taobao není žádným nováčkem. Od roku 2016 se podle statistik sítě na webu objevila více než miliarda produktů s tváří bývalého amerického prezidenta. Uživatelé si mohli koupit ponožky, sošky, klobouky a řadu dalších suvenýrů.

Desetivteřinový klip s Trumpem se prodal za 6,6 milionu dolarů

Kultura

A zřejmě úspěch bude mít i soška meditujícího Trumpa. Sám výrobce ovšem tvrdí, že se nejedná o nic politického. „Mělo by se jednat o připomínku, že bez ohledu na to, kam spadáme v politickém spektru, by nám to nemělo bránit se společně zasmát,“ tvrdí.

Reklama

Výběr článků

Načítám