Hlavní obsah

V Austrálii padaly rekordní kroupy. Měly až 16 centimetrů v průměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře s kroupami dosahujícími velikosti grapefruitu postihla tento týden východní pobřeží Austrálie. Jedná se o dosud největší kroupy, jaké v zaznamenané historii na australskou půdu dopadly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Austrálii postihlo silné krupobitíVideo: Reuters

 
Článek

Podle meteorologů dopadaly největší kroupy v pondělí na oblast severně od města Brisbane, které je metropolí státu Queensland. Některé kroupy měly v průměru 16 centimetrů. Předchozí rekord týkající se velikosti krup byl z roku 2020, kdy byly o dva centimetry menší.

Jako když prší kameny. Italové ukázali další záběry devastujícího krupobití

Evropa

Silné bouřky doprovázené krupobitím pokračovaly na východě Austrálie i ve středu. Ve městě Coffs Harbour ve státě Nový Jižní Wales se propadla střecha nákupního centra, v němž se v tu chvíli schovávalo před deštěm na 400 lidí. Na jiných místech pokryly zem kroupy jako sníh.

Rok a půl zavřená Austrálie otevírá hranice, ale jen pro vlastní

Koronavirus

V posledních dnech trápí Austrálii extrémní počasí. V severní části státu Nový Jižní Wales zaznamenali například počátkem tohoto týdne tornádo.

Reklama

Výběr článků

Načítám