Hlavní obsah

Trumpovu hvězdu na chodníku slávy poškodil vandal převlečený za Hulka

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězda amerického prezidenta Donalda Trumpa na Hollywoodském chodníku slávy se opět stala terčem vandalů. Tentokrát ji krumpáčem poškodila osoba oblečená v masce komiksového Hulka.

Foto: Profimedia.cz

Oprava hvězdy započala ihned.

Článek

K poškození Trumpovy hvězdy došlo v pátek ráno, masku Hulka našla policie nedaleko místa činu. Zatím nebyl nikdo zatčen a probíhá vyšetřování, uvedl server LA Times.

Škoda činí 3000 dolarů, v přepočtu skoro 70 tisíc korun, uvedla mluvčí organizace Hollywood Chamber of Commerce, jež se o známou atrakci stará. „Jakákoli hvězda, ať je poničená nebo zcela zničená a ať náleží komukoli, bude nahrazena neziskovou organizací Hollywood Historic Trust,” uvedla Rana Ghadbanová, která je šéfkou Hollywood Chamber of Commerce.

„Když jsou lidé na majitele hvězd naštvaní, předpokládali bychom, že budou svůj vztek ventilovat více pozitivním způsobem než poškozováním památky náležící státu Kalifornie. Naše demokracie je založena na respektování zákona. Změny mohou lidé dosáhnout volením, nikoli ničením veřejného majetku,“ doplnila Ghadbanová.

Terč útoků od jeho zvolení

Výměna hvězdy započala prakticky ihned. Trump ji obdržel v roce 2007 coby televizní producent, od roku 2016, tedy od jeho zvolení do čela Spojených států, je hvězda terčem vandalů.

V roce 2018 ji chtělo nechat město odstranit za prezidentovo „znepokojivé chování k ženám a další činy, které se neshodují s hodnotami čtvrti West Hollywood, regionu, státu a země.“ Herec Mark Hamill, jenž ztvárnil v sáze Hvězdné války Luka Skywalkera, navrhoval, aby Trumpovu hvězdu nahradila jiná pro jeho zesnulou kolegyni Carrie Fisherovou, která hrála princeznu Leiu.

Trump nemá horečku, ale koronavirus ještě neporazil

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám