Hlavní obsah

Svatebčany zasypal popel, sopka se probudila hodinu před obřadem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si Chino a Kat Palomarovi vyměňovali své manželské sliby, řada svatebčanů se snažila nedívat na to, co se odehrává za novomanželi. Sopka Taal, kvůli které už bylo do úterka evakuováno na 24 tisíc lidí, totiž začala chrlit dým a popel zhruba hodinu před obřadem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch filipínské sopky Taal dodal svatbě dramatický nádechVideo: Reuters

 
Článek

Přípravy na obřad právě finišovaly, když se ze zhruba 16 kilometrů vzdálené sopky začalo ozývat zlověstné burácení. Po debatě, zda není lepší svatbu odložit, se nakonec novomanželé rozhodli svatbu přece jen uspořádat.

„Byli jsme docela dost nervózní, protože jsme neustále sledovali sociální média s aktuálním vývojem,“ uvedl pro CNN svatební fotograf Randolf Evan.

Foto: Profimedia.cz

I následná oslava byla doprovázena dramatickou scenérií.

Pro BBC uvedl, že se všichni cítili v bezpečí, protože místo, kde se svatba odehrávala, je položené výše než sopka, jež se probudila k životu. Přesto se svatebčané neubránili pochybám. „Tajně jsme mezi sebou diskutovali o tom, co bychom dělali, kdyby došlo na nejhorší,“ přiznal fotograf.

Sopka u Manily začala chrlit popel. Úřady evakuovaly tisíce obyvatel

Zahraniční

Na konci obřadu začal popel dopadat mezi svatebčany. „Cítili jsme popel na šatech, ale nebylo to znepokojující až do noci, kdy začal padat popel podstatně hutnější a blátivý,“ svěřil se fotograf.

Foto: Profimedia.cz

Šťastné novomanžele nerozhodil ani výbuch sopky.

Svatbu navzdory aktivnímu vulkánu nikdo neopustil. Jak opět uvedl fotograf, jednalo se o malou svatbu, které se účastnili členové rodiny a nejbližší přátelé. I oslava tedy proběhla v poklidu a vznikly z ní vskutku neobyčejné fotografie. „Profesionálně fotím už osm let, ale tohle teda opravdu stálo za to,“ řekl Evan.

Na Filipínách natočili bouři v oblaku běsnícího vulkánu

Svět

V pondělí se situace podstatně zhoršila, nedalekou Manilu postihlo zemětřesení a úřady začaly evakuovat obyvatele i z větších vzdáleností od sopky. Zatím jich bylo evakuováno na 24 tisíc, novomanželé a svatební hosté byli mezi nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám