Hlavní obsah

Starou rodinnou fotku odneslo tornádo do jiného státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlá bouře začátkem týdne zpustošila stát Kentucky a zanechala po sobě více než stovku obětí. O tom, jak silný živel se americkým státem prohnal, svědčí i nález Katie Postenové z Indiany. Ta na skle svého auta našla starou rodinnou fotografii pocházející z místa téměř 250 kilometrů daleko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Následky tornáda v KentuckyVideo: Reuters

 
Článek

Třicetiletá Postenová nalezla fotografii 11. prosince na autě před svým domem v New Albany v Indianě. Na staré fotografii byla zachycena žena s malým chlapcem na klíně. Na zadní straně byla jména a datum pořízení: Gerti Swatzelová a J. D. Swatzell, 1942.

„Když jsem se podívala na datum, došlo mi, že fotka bude nejspíš z domu, který zasáhlo tornádo,“ uvedla Postenová. Svůj nález zveřejnila na Facebooku a za pár hodin byl nálezce na světě.

O fotografii se přihlásil jistý Cole Swatzell z městečka Dawson Springs, které bylo tornádem téměř celé srovnáno se zemí. Je jisté, že fotka patří Swatzellovým, Cole ani zbytek jeho rodiny ale nemá tušení, ve kterém z domů příbuzných se vlastně nacházela. Předání si nicméně Swatzell s Postenovou naplánovali někdy na tento týden.

„Je to jedna z těch věcí, vzhledem k tomu, co vše se stalo, co vás přinutí zamyslet se, jaké věci jsou opravdu cenné – vzpomínky, rodinné předměty a podobně,“ uvedla Postenová.

Biden vyhlásil po tornádech pro Kentucky stav katastrofy

Amerika

V Dawson Springs zahynulo o víkendu třináct lidí, i když se tento počet může ještě zvýšit. Ve městě se ještě desítky lidí pohřešují. Není známo, zda mezi obětmi byl někdo z rodiny Cole Swatzella. Podle úřadů bylo totálně zničeno 75 procent téměř dvou a půl tisícového města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám