Hlavní obsah

Soud stvrdil obžalobu Michaela Jacksona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MONICA

Soud pověřen případem Michaela Jacksona potvrdil všechny články obžaloby proti zpěvákovi, včetně sexuálního zneužívání nezletilých. Rozhodnutí bylo oznámeno po dalším předběžném slyšení v kalifornské Santa Monice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Likvidace jednoho z nahlodaných stromů.

Článek

Rozhodnutí reaguje na záměr zpěvákových obhájců, kteří chtěli stáhnout pět z deseti bodů obžaloby týkající se sexuálního zneužití. Naznačovali, že procedura byla chybná. Soudce Rodney Melville zdůraznil, že v "proceduře nebyly žádné významné nedostatky" a že důkazy jsou dostačující.

Rovněž pověřil obžalobu, aby dodala jména vyšetřovatelů, kteří vedli jednotlivá vyšetřování, která vedla k obžalobě zpěváka. Soudce dále poznamenal, že v žádném případě nebude odložen proces, který má začít 31. ledna příštího roku. Podle něj není v zájmu nikoho spor nadále protahovat. "Myslím to velmi vážně," sdělil.

Kromě toho vyzval prokurátora Toma Sneddona, aby zveřejnil příslušné dokumenty, a podotkl, že by pátrání po důkazech proti zpěvákovi mělo spět ke konci.

Obhájci Michaela Jacksona vyčítali žalující straně, že utajovala jména vyšetřovatelů, kteří byli pověřeni výslechy. "Jsme zde, abychom odhalili pravdu, abychom obhajovali nevinného, který je neprávem obžalován," sdělila advokátka Susan Yu.

Šestačtyřicetiletý Jackson dosud tvrdil, že ve všech deseti bodech obžaloby se cítí nevinen. Jackson obžalován z nabádání nezletilých k pití alkoholu za účelem únosu a ze sexuálního zneužívání.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson přiznal, že si kupoval mlčení

Zpěvák Michael Jackson (46) poprvé veřejně přiznal, že si kupoval mlčení lidí, kteří ho chtěli obvinit z pohlavního zneužívání dětí. Stalo se tak několik hodin...

Výběr článků

Načítám