Hlavní obsah

Jackson chtěl slyšet výpověď matky zneužívaného chlapce

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Popový zpěvák Michael Jackson (45) se poprvé od svého zatčení kvůli obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilého setkal s matkou údajné oběti. V pátek se nečekaně objevil při předběžném slyšení soudu v kalifornském městě Santa Maria.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Hejtman Martin Havel a plk. Anton Gábriš

Článek

Doprovázen svými sourozenci a výkřiky obdivu svých fanoušků, Jackson s úsměvem vstoupil do soudní budovy a vyhledal místo pro diváky.

Zpěvákův advokát Thomas Mesereau požádal o právo podrobit křížovému výslechu 36letou ženu, kterou média označují běžným termínem pro svědky jako Jane Doeovou.

"Jsme přesvědčeni, že lže pod přísahou, a chceme to před soudem dokázat," zdůvodnil svůj postoj. Podle obhájce jí nejde o nic jiného než o peníze od Jacksona.

Už minulý měsíc se v doprovodu rodičů a svých pěti sourozenců dostavil Jackson k soudu, před nímž vystupoval prokurátor Tom Sneddon.  

Děti v ohrožení

Sneddonova žaloba, podle níž zpěvák opíjel a sexuálně zneužíval tehdy 13letého chlapce, se ze značné části opírá právě o svědectví chlapcovy matky.

V televizním rozhovoru vysílaném před pátečním slyšením se označila za Bohem vyvolenou. "Bůh si zvolil mě a mé děti, protože věděl, že se nedáme koupit jeho (Jacksonovými) penězi," uvedla.

Dodala, že se cítila ohrožena, protože lidé ze zpěvákova okolí ji varovali před útoky na ni i na její děti a doporučovali jí, aby se rodina odstěhovala do Brazílie. "Vím o lidech, kteří by chtěli mě i mé děti zabít," uzavřela.

Bude-li shledán vinným v procesu, který má začít v lednu 2005, hrozí Jacksonovi mnohaleté vězení, možná i více než 20 let. Zpěvák již dříve veškerá obvinění odmítl s tím, že se stal obětí očerňující kampaně, v níž se prý rodina žalujícího chlapce jen snaží dostat z něj peníze.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson přiznal, že si kupoval mlčení

Zpěvák Michael Jackson (46) poprvé veřejně přiznal, že si kupoval mlčení lidí, kteří ho chtěli obvinit z pohlavního zneužívání dětí. Stalo se tak několik hodin...

Výběr článků

Načítám