Hlavní obsah

Smrtelný útok žraloka si vynutil i změnu vysílání, Čelisti diváci neviděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtelný útok žraloka, ke kterému došlo tento týden ve vodách u Sydney, si vyžádal i změnu televizního vysílání. Australská stanice Channel 9 měla ve čtvrtek večer původně v plánu vysílat Čelisti, což se z pochopitelných důvodů rozhodla změnit.

Upoutávka na film ČelistiVideo: Universal Pictures

 
Článek

Televizní stanice musela program změnit na poslední chvíli. K tragické události totiž došlo ve středu, zatímco legendární žraločí film Stevena Spielberga z roku 1975 měl na obrazovkách běžet ve čtvrtek večer. Místo toho nakonec stanice odvysílala akční film xXx z roku 2002.

Žralok roztrhal na pláži u Sydney člověka

Svět

V Sydney se jednalo o první smrtelný útok žraloka na člověka za posledních zhruba 60 let. Obětí se stal pětatřicetiletý britský instruktor potápění Simon Nellist. Úřady ve městě zavřely po útoku většinu pláží v okolí, do pátku ale nebylo zjištěno, že by se žralok zdržoval v blízkosti pobřeží, a tak byly pláže opět otevřeny.

Nellist podle svých přátel zemřel, když trénoval na víkendovou plaveckou charitativní akci. Tu její pořadatelé kvůli tragické události zrušili. Do vod, kde ve středu zemřel, prý chodil plavat pravidelně.

Sydney po útoku žralokem znovu otevřelo pláže

Svět

Jeho rodina později v britských médiích uvedla, že Nellist byl vášnivým milovníkem divoké přírody a sám by si zřejmě nepřál, aby byl nyní na žraloka pořádán hon.

Útoky žraloků v blízkosti pláží Sydney jsou vzácné díky přítomnosti speciálně navržených „žraločích sítí“, které snižují možnost útoku těchto živočichů, podotkla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Čelisti (1975) jsou kultovním snímkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám