Hlavní obsah

Ruští námořníci zachránili psa, který uvízl na ledové kře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádka ruského ledoborce Alexander Sannikov zažila nebývalé zpestření plavby a ukázala, že námořníci mají dobré srdce. Na kře, kolem které pluli, totiž spatřili uvízlého psa. Muži neváhali a vydali se pro něj na ledovou plochu a dostali ho na své plavidlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruští námořníci zachránili v Arktidě fenu plující na křeVideo: Reuters

 
Článek

Ruský ledoborec plul v okolí Arktického terminálu u poloostrova Jamal v Arktidě, když si jeho posádka všimla psa unášeného na ledové kře. Jednalo se o fenku bílého samojeda, která si nevěděla rady, jak se z pasti dostat pryč.

Muž zachraňoval psa ze čtyřmetrové vpusti, musel volat hasiče

Krimi

Situace neumožňovala bližší připlutí s celou lodí, a tak se musela skupinka námořníků pro nebohé zvíře vydat. Záchranná operace se podařila na výbornou a o chvíli později byla fena slavnostně uvedena na palubu lodi.

Podle společnosti Gazprom, pod kterou ledoborec spadá, fenka neměla šanci se vrátit na břeh sama, protože kra už byla příliš daleko od pevniny. Později se ukázalo, že jednoroční Ajku hledal její majitel déle než týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám