Hlavní obsah

Rodina v USA vyhrála jackpot 340 mil. dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SALEM

V americkém státě Oregon vystoupila na veřejnost americká rodina, která společně vyhrála druhý nejvyšší jackpot v dějinách USA - 340 miliónů dolarů, v přepočtu asi 8,5 mld. Kč. Vítězná čísla v loterii Powerball byla tažena 19. října. Výherci však čekali s výběrem tučné částky až vše vyřeší s daňovými a finančními poradci.

Článek

Šťastnými výherci jsou Bob a Frances Chaneyovi a jejich dcera Carolyn s manželem Stevem Westem. Pro výhru si nepřišli sami, ale vzali s sebou i další členy početné rodiny.

O výhře se jako první dozvěděla osmašedesátiletá Frances, která výherní čísla kontrolovala na internetu. "Byla jsem šokována a zkontrolovala dalších šest internetových stránek. Myslela jsem si, že je něco špatně," řekla agentuře AP. Uvěřit pohádkové výhře měli i osmačtyřicetiletý Steve a jeho o rok mladší manželka Carolyn.

Uvěřili. Dosud však netuší co si s výhrou počnou. Co nového si koupí. Ne ale všichni nemají jasno. Dvaasedmdesátiletý Bob si totiž okamžitě poté, co zjistil, že vyhráli, koupil nový terénní vůz Hummer žluté barvy. Po zdanění může rodina počítat s 230 milióny dolary, ve třiceti ročních splátkách ve výši 7,6 mil, napsal San Diego Union Tribute.

Dosud nejvyšší výhru v dějinách USA - 363 miliónů dolarů - si v roce 2000 rozdělili dva sázkaři ze států Illinois a Michigan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám