Hlavní obsah

Problém zaklesnutých jelenců vyřešil až hajný ostrostřelec

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas hajný potřebuje ostrou mušku i v případech, kdy neprovádí odstřel. Ví to i hajní z amerického Kansasu, které minulý čtvrtek přivolal lovec s lukem. Objevil totiž dva jelence běloocasé zakleslé v sobě parohy. Jeden z přivolaných hajných nakonec pistolí odstřelil jednomu z jelenců parohy a zvířata tak byla vysvobozena.

BEZ KOMENTÁŘE: Myslivec dobře mířenou střelou vysvobodil jelenovce zaklíněné do sebe parožímVideo: FB Kansas Wildlife, Parks & Tourism - Game Wardens

 
Článek

Zakleslé jelence běloocasé (někdy se jim též říká jelenci nebo jeleni viržinští) nahlásil lovec minulý čtvrtek po půl třetí místního času v okrese Jackson. Na místo se okamžitě vypravili dva správci, jenže zvířata nebyla nikde k nalezení.

Proto hajní informovali majitele pozemku a pustili se do prohledávání terénu. Nakonec obě zvířata našli. Hajní netušili, jak dlouho už jsou v sobě zvířata zaklesnutá parohy, ale měla ještě dost energie na to, aby mohla ublížit sobě i těm, kteří by se k nim přiblížili.

Kdyby ovšem nezasáhli, jelenovci by mohli dost pravděpodobně pojít nepěknou smrtí. Proto se problém rozhodl vyřešit razantněji. Na jelence se mu podařilo hodit plachtu a vystresovaná zvířata se na chvíli zklidnila. Toho muž využil, vytáhl pistoli a jedinou ranou jelence osvobodil.

Jelen na jihu Čech sebral myslivci kulovnici a utekl

Krimi

Paroží zapraskalo a jelenovci se rozprchli každý na jinou stranu. Řada podobných případů končí tragičtěji. Pro jelenovité podobné zaklesnutí parohy končí nezřídka krutou smrtí jednoho nebo obou zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám