Hlavní obsah

Přes 7 milionů. Harry s Meghan loni podnikli nejdražší z cest královské rodiny

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Loňská oficiální cesta prince Harryho a vévodkyně Meghan do Afriky vyšla britské daňové poplatníky na 245 tisíc liber (zhruba 7,2 milionu korun). Jednalo se o první zahraniční cestu jejich syna Archieho a také o nejdražší cestu členů královské rodiny v minulém roce vůbec.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan před návštěvou nejstarší africké mešity Auwal v Jihoafrické republice.

Článek

Harry a Meghan společně se svým synem Archiem na své cestě na přelomu září a října navštívili postupně Jihoafrickou republiku, Botswanu, Angolu a Malawi. Cesta vyšla královskou rodinu, a tedy britské daňové poplatníky, celkem na 245 643 liber, uvedl Daily Mail.

Drtivou většinu peněz spolykaly přelety, soukromá letadla a doprovod tehdy ještě členů královské rodiny (Harry s Meghan oznámili odchod z královské rodiny na začátku letošního roku – pozn. red.).

Harry a Meghan se vyjádřili k volbám. Trumpův posměšek přišel brzy

Volby USA

Zdroje, na které se Daily Mail odvolává, ale nejmenuje je, však cestu do Afriky hájí, včetně finančních nákladů, které schválilo ministerstvo zahraničí. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu vyřídili více než 20 zakázek a upozornili na řadu důležitých věcí. Například neziskovou organizaci Halo Trust, která se zabývá odstraňováním nášlapných min a jiných výbušnin a za kterou jednala už princezna Diana,“ uvedl zdroj.

Daily Mail nicméně v souvislosti s touto zahraniční návštěvou upozornil na některá nešťastná vyjádření, která mohla zhatit úsilí diplomatů. Meghan s Harrym zprvu vypadali v Africe jako šťastný pár, jenže během návštěvy černého kontinentu natočili hodinový dokument.

Princ Harry a Meghan spolu budou tvořit pro Netflix

Amerika

Meghan v něm královskou rodinu vykreslila jako bezcitnou. „Nestává se často, že by někoho zajímaly moje vlastní pocity. Snažím se naučit britskému klidu, ale je zničující, co to se mnou dělá uvnitř,“ přiznala Meghan v dokumentu.

Harry navíc při pobytu v Jihoafrické republice zažaloval bulvár a vydal prohlášení, „že se mu novináři snaží zabít už druhou milovanou osobu“. Narážel tím na smrt jeho matky princezny Diany. Harry dodnes z její smrti viní především britská bulvární média. Diana zemřela v roce 1997 při autonehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám