Hlavní obsah

Před karanténou vyrazili pro marihuanu. Před coffee shopy se vytvořily fronty

Novinky, nčs

Zatímco se mnozí lidé snaží navzdory apelům politiků zásobovat potravinami a drogistickým zbožím, obyvatelé nizozemských měst stojí fronty také na marihuanu. Po oznámení ministra zdravotnictví o opatřeních proti šíření nákazy COVID-19 se v neděli před obchody tvořily dlouhé fronty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Měření teploty v coffe shopu v AmsterdamuVideo: AP

 
Článek

Víkendové prohlášení nizozemského ministra zdravotnictví Bruno Bruinse o tom, že se od pondělí zavírají kromě škol také bary, restaurace či populární coffee shopy, nenechalo obyvatele klidnými. Před podniky, kde se prodává marihuana, se začaly prakticky okamžitě tvořit dlouhé fronty.

Foto: Profimedia.cz

Fronty se tvořily po oznámení ministra zdravotnictví.

V Amsterdamu, Utrechtu či Haagu se desítky až stovky lidí začaly hromadit ve snaze vybavit se do karantény několika gramy marihuany.

Foto: Profimedia.cz

Od pondělí jsou coffee shopy uzavřené.

„Před chvílí mi volal kamarád, který se na tiskovou konferenci díval v televizi a upozornil mě, ať si jdu raději něco koupit. Je to vážně dobrý kamarád,” pochvaloval si komunikaci Jonathan, mladý muž ve frontě.

Japonský obchod opatřil toaletní papír kletbami, aby ho lidé nekradli

Koktejl

„Může to trvat měsíce, tak je dobré si udělat drobnou zásobu na doma,” vysvětloval další nakupující mezitím, co se sjížděli další lidé, aby se připravili na stereotyp dnů v karanténě.

Kontrola teplot

Ne všude to měli lidé tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Například amsterdamský coffee shop s názvem Prix d'Ami zavedl u vstupu kontrolu teploty. Pokud by měl zájemce horečku, měl by smůlu a byl by poslán pryč. Za celou dobu se však zvýšená teplota projevila pouze u jedné ženy, u které navíc opakované měření teplotu nepotvrdilo.

V Nizozemsku se od pondělí uzavřely školy, kavárny, restaurace, bary, sauny či další sportoviště - a to minimálně na tři týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám