Hlavní obsah

Praha přivítala rok 2020 videomappingem na Václavském náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční ohňostroj pořádaný hlavním městem letos poprvé nahradil videomapping. Světelná show na zrekonstruované fasádě historické budovy Národního muzea pojednává o historii i budoucnosti Prahy a Pražané ji budou moci zhlédnout celkem třikrát.

Novoroční videomapping v PrazeVideo: ČTK

 
Článek

„Budoucí Praha bude taková, jací budeme my. My jsme Praha,“ stojí v tiskovém prohlášení magistrátu, kterým Praha zdůvodňuje název celé show „My, Praha“.

Videomapping trvá celkem deset minut a je rozdělen do sedmi obrazů. Ty mají zachycovat příběh všech, kteří v Praze žijí – ať už pracují, vyrůstají, tvoří, vychovávají děti nebo prožívají stáří.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Novoroční videomapping sledovaly v Praze tisícovky lidí.

Autoři ze společnosti Art4Promotion nezapomněli rovněž na téma přírody, která je nedílnou a důležitou součástí hlavního města. Show má zachytit Prahu nikoliv jako velkoměsto plné budov, ale jako moderní město, kde žijí lidé a které je otevřené všem.

Toto novoroční poselství je doprovázeno pouze hudbou a mluveným slovem. Show tak má být na rozdíl od ohňostroje šetrnější k přírodě. Promítání se na Nový rok uskuteční ještě dvakrát – v 19:15 a 20:15.

Novoroční ohňostroj Prahy 2 vzpomene na Gotta a další zesnulé osobnosti

Domácí

Vedle oficiálního videomappingu se v 18 hodin uskutečnil rovněž novoroční ohňostroj uspořádaný radnicí Prahy 2 ve spolupráci se spolkem Ohňostroj pro Prahu.

Foto: Petr Horník, Právo

Novoroční ohňostroj u Kongresového centra v Praze

Ohňostroj, na jehož uspořádání se skládali zastánci tohoto způsobu oslavy, byl věnován zemřelým osobnostem minulého roku zejmna Karlu Gottovi. Ohňostroj byl rovněž zařazen do své kampaně Nebudu střílet, kterou vyzývají lidi, aby sami nepořádali divoké ohňostroje.

Foto: Petr Horník, Právo

Novoroční ohňostroj u Kongresového centra v Praze

Oňostroj vyrazily ke Kongresovému centru sledovat tisíce lidí. Některé vlaky metra nezastavily na Vyšehradě, davy lidí šly podle zpravodaje ČTK pěšky ze stanice Pražské povstání.

Piazzetta u Kongresového centra, odkud má být podle pořadatelů ze spolku Ohňostroj pro Prahu na ohňostroj vidět nejlépe, byla krátce před jeho začátkem zcela zaplněná.

Reklama

Výběr článků

Načítám