Hlavní obsah

Planety vám jsou nakloněny. Unikátní konjunkce má přinést nejšťastnější chvíle do roku 2188

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi ty odevzdané duše, které mají za to, že astrologie řídí jejich život, asi máte toto období v kalendáři pomalované zvýrazňovači už od jeho zakoupení. Vy ostatní vězte, že astrologové upozorňují na unikátní konjunkci planet, která nastane znovu až za 166 let. Prý je ideálním obdobím pro velké životní změny a důležitá rozhodnutí. Šťastné efekty prý mohou trvat až měsíce, tvrdí astrologové.

Foto: Profimedia.cz

Věříte tomu, co tvrdí astrologové? Tak hodně štěstí...

Článek

Jupiter a Neptun jsou v konjunkci každých 13 let, ale v úterý se tyto dvě planety setkaly ve znamení Ryb. Pokud přemýšlíte, kdy se tak stalo naposled, ulehčíme vám hledání. Podle britského Daily Mailu se tak stalo roku 1856 a znovu obdobná situace nastane až v roce 2188.

„Jupiter má znázorňovat sny, představivost a pocity. Neptun pak reprezentuje blaženost, okouzlení a půvab. Kombinace těchto dvou faktorů může znamenat dobré věci. Je to však ale také něco pomíjivého, co nemusí trvat dlouho, a tak by lidé měli využít toho, že to trvá,” uvedl astrolog Oscar Cainer.

Posledně konjunkce přinesla mír

„Pokud máte nějakou představu, co byste od budoucnosti chtěli, anebo chcete jen zkusit v životě nějakou změnu, využijte příležitosti. Ať už jde o pracovní nebo osobní život. Jupiter obíhá kolem Slunce 12 let, což znamená, že v každém z 12 znamení zvěrokruhu stráví jeden rok. Do znamení Ryb vstoupil 28. prosince minulého roku. To Neptunu trvá oběhnutí Slunce 165 let, v každém znamení zodiaku tak stráví přes 13 let. V úterý se na obloze potkaly pod stejným úhlem,” uvedl Cainer.

A pokud přemýšlíte, jaké velké štěstí přinesla tato konjunkce planetě Zemi posledně, tak roku 1856 byla ukončena Krymská válka. Ozbrojený konflikt vedený v letech 1853–1856 mezi carským Ruskem a Osmanskou říší s podporou Francie a dalších zemí, byl ukončen Pařížskou mírovou smlouvou, která stvrdila porážku Ruska. Jeho mocenská expanze na Balkáně byla přitom hlavním důvodem počátku války.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám