Hlavní obsah

Pevnost Boyard přijde o své tygří strážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Felindro, zažeň tygry! Věta, která je po třicet let nedílnou součástí televizní soutěže natáčené ve francouzské pevnosti Boyard, už v budoucnu nádvořím dvě století starého objektu znít nebude. Až totiž stávající strážci pokladu, o který se soutěží, odejdou do zvířecího důchodu, noví tygři už je podle producentů soutěže nenahradí.

Foto: Profimedia.cz

Tygr v pevnosti Boyard

Článek

O tom, že Pevnost Boyard přijde o jeden ze svých symbolů, informoval list Le Parisien. Fanoušci zdejších tygrů a jejich krotitelky Felindry však zatím smutnit nemusejí. Stávající pár boyardských tygrů je totiž poměrně mladý, a v soutěži tak může vystupovat ještě dlouhé roky.

Podle producentky Alexie Larocheové-Joubertové rozhodnutí padlo poté, co nedávno na odpočinek poslali patnáctiletého tygra Kaliho.

Turistka chytla tygra za genitálie, aby si udělala co nejlepší selfie

Koktejl

Kdy přesně se šelmy přestanou jako hlídači pokladu v televizní soutěži objevovat, zatím ale není jasné. Nádvoří pevnosti u západního pobřeží Francie nyní při natáčení obývají dvě pruhované šelmy - Kashemir a Tosca. Prvnímu ze svěřenců krotitelky Felindry jsou tři a druhému devět let.

„Závisí to i na jejich celkovém fyzickém stavu, známe tygry a lvy, kteří jsou stále v dobré kondici i ve 20 letech," uvedla produkční Larocheová-Joubertová. Bez tygrů se tak nakonec bude možná natáčet poprvé až za 17 let.

Minulý týden francouzská ministryně životního prostředí Barbara Pompiliová oznámila, že chystá nařízení o ochraně zvířat, které by mělo postupně zakázat vystoupení cvičených divokých zvířat v kočovných cirkusech nebo rozmnožování delfínů a kosatek v zajetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám