Hlavní obsah

Pandy řádily ve sněhu: Válely sudy a sjížděly svah po zádech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Pandy velké patří mezi medvědovité šelmy. Ovšem jestli se někdy používá při popisu jejich vzdálených příbuzných slovo „majestátní“, o pandách to nelze říct ani s přivřením obou očí. O to víc jsou roztomilé. Naposledy to dokázaly pandy jménem Mej Siang a Tchien Tchien, které si ve washingtonské zoo naplno užívaly sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandy v zoo sjížděly zasněžený kopecVideo: SMITHSONIAN NATIONAL ZOO, Reuters

 
Článek

Roztomilé video zveřejnila v pondělí na svém twitterovém účtu Smithonianská národní zoo v americkém Washingtonu. Samička Mej Siang i samec Tchien Tchien si v posledních dnech pořádně užívají sněhové nadílky, která zasypala hlavní město USA.

„Klouzání, kotrmelce, čistá pandí radost,“ uvedla stručně zoologická zahrada u videa, které zachycuje Mej Siang radostně klouzající se po zádech a jejího druha, který ve sněhové dece metá sudy.

Pošla panda Sin Sing. Bylo jí 38 let a měla 153 potomků

Koktejl

Sníh okusil i jejich pětiměsíční potomek Siao Čchi Ťi, který v těchto dobách tráví většinu času ve vnitřních prostorách. Podle zoologické zahrady se statečně vydal okusit sníh, ale radost svých rodičů rozhodně nesdílel a zase se vrátil raději dovnitř.

Pandy mohou návštěvníci sledovat přes stálý stream na stránkách zoologické zahrady. Washingtonské zoo jsou zvířata zapůjčena Čínou do roku 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám