Hlavní obsah

Otevřel ústa a stanovil světový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Isaac Johnson z americké Minnesoty je obyčejný chlapec s neobyčejnou schopností. Svá ústa dokáže rozevřít do takové míry, že vznikne mezera o průměru 10,175 centimetru. Podle zástupců z Guinnessovy knihy rekordů se jedná o světový rekord.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Johnson stanovil světový rekord v totožné disciplíně již v roce 2019, když překonal Bernda Schmidta z Německa. Tehdy mezera mezi jeho ústy dosahovala necelých devět centimetrů. O pár měsíců později ho ale překonal Phillip Angus z americké Pensylvánie, který svá ústa dokázal rozevřít tak, že vznikla mezera o 9,52 centimetru.

Johnson se ale nehodlal vzdát, věřil totiž, že jeho ústa ještě s věkem porostou. Vloni v říjnu tak znovu požádal o oficiální přeměření a nyní se může opět radovat. Podle zástupců z Guinnessovy knihy rekordů dosáhl při posledním měření mezery o 10,175 centimetru a vzal si prvenství zpět.

Jeho pusa je tak velká, že se do ní bez problému vleze baseballový míček, plechovka od limonády či velké jablko. „Nebolí to, ale pusa se mi může unavit, když ji mám otevřenou po delší dobu,“ vysvětluje Johnson.

Video, na němž chlapec svoji schopnost ukazuje, sdílela Guinnessova kniha rekordů na sociálních sítích. Například na TikToku si vysloužilo téměř 90 milionů zhlédnutí.

„Jednou mi v kině při kupování lístků tamní pracovnice řekla, že vypadám povědomě. Smáli jsme se a řekli jí, že pravděpodobně viděla video z Guinnessovy knihy rekordů,“ vypráví Johnson o své nově nabyté popularitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám