Hlavní obsah

Opice uvízly na pustém ostrově a zalíbilo se jim tam. Zachránci je lákají na banány

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve střední Indii probíhá velká záchranná operace. Voda odřízla stovku hulmanů od pevniny. Potíž je, že si opice zvykly na vzornou péči místních rybářů a ze svého vězení se jim zpět na svobodu do volné přírody moc nechce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úředníci v Indii se snažili zachránit stovku hulmanů posvátných, kteří před dvěma měsíci uvízli na zatopeném kopciVideo: AP

 
Článek

Indické úřady ve středu zahájily operaci, která vede k evakuaci stovky hulmanů posvátných. Ti uvízli na pustém ostrůvku ve vodní nádrži Duhwa v severní části okresu Bastar ve státě Čhattísgarh, který leží v centrální části Indie.

Monzun, který v této oblasti panuje, změnil suchý kopec na ostrov. A tím i po dobu dvou měsíců uvěznil tlupu opic. Stovku hulmanů záchranáři plánují evakuovat pomocí 300 metrů dlouhého bambusového mostu, který ostrůvek spojí s břehem nádrže.

Znečištění vzduchu v Dillí překračuje rozsah měřících přístrojů

Svět

Doposud se o to, aby opice přežily, starali místní rybáři, kteří jim vozili ovoce, zeleninu či sušenky. Právě jeden z nich se 15. listopadu obrátil na federální úřady, aby situaci vyřešily.

Opicím se ale podle místních médií příliš z ostrova nechce. Přestože bambusový most se podle serveru The Times of India už podařilo zbudovat, zatím hulmani s jeho použitím váhají. Zřejmě jim i díky příkladné péči místních obyvatel na ostrově nic nechybělo. Záchranáři tak musí opice uplácet banány, aby je na most vylákali.

Reklama

Výběr článků

Načítám