Hlavní obsah

Okres v Severní Karolíně se chce pomstít Coca-Cole a zakázal její automaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost je v posledních letech rozdělená na dva nesmiřitelné tábory. Důkazem toho je i poněkud bizarní zákaz automatů na Coca-Colu, který si prosadil okres Surry v Severní Karolíně, aby se „pomstil” firmě za to, co se děje v sousedním státě Georgia.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Firma z Atlanty rozezlila radu okresu Surry. Ilustrační foto.

Článek

Tam se vedla debata o volební reformě, kterou iniciovali republikáni. Provedení reformy se nelíbí demokratům, kteří tvrdí, že reforma omezila přístup voličů k hlasování. Omezily se korespondenční volby či odvolení v předstihu. A proti reformě se postavila právě i firma Coca-Cola, která má v hlavním městě Georgie Atlantě sídlo.

Parlament Hongkongu schválil změnu volebního zákona ve prospěch propekingských sil

Svět

Z reformy, která reaguje na výsledky loňských prezidentských voleb, v nichž v tradičně republikánské Georgii těsně vyhrál demokrat Joe Biden, se stalo celonárodní téma. A zapojili se do něj právě i republikánští představitelé okresu Surry v sousední Severní Karolíně. Právě je napadlo, že by region mohl Coca-Cole pomstít a zakázat automaty s jejími výrobky. Hlasování okresní rady dopadlo 3:2 ve prospěch zákazu automatů na Coca-Colu na území celého okresu.

Taky umíme bojkotovat, prohlašují republikáni

Nejvyšší představitel 70tisícového okresu Eddie Harris věří, že zákaz automatů se bude šířit po celé Severní Karolíně.

Trump zrušil vlastní blog. Po pouhém měsíci

Internet a PC

Firma se k celému incidentu vyjádřila pouze ve smyslu, že je pro ni čest nabízet své produkty v okrese Surry stejně jako v celém státu Severní Karolína.

Reklama

Výběr článků

Načítám