Hlavní obsah

Neuvidí mě dřív, než mě budou spouštět do země, bojí se otec vévodkyně Meghan

Novinky, tcs

Další kapitolu v příběhu prince Harryho a jeho manželky vévodkyně Meghan, napsal Meghanin otec Thomas Markle. V interview pro britský Channel 5 se svěřil, že se obává, že ho jeho dcera nebude chtít už nikdy vidět. Zároveň se omluvil britské královně i královské rodině za komplikace, které jim v roce 2018 způsobil.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Markle v dokumentu, který vypráví jeho verzi příběhu rozepře s vévodkyní Meghan.

Článek

V devadesátiminutovém dokumentu nazavaném Thomas Markle: My Story (Můj Příběh), který televize Channel 5 odvysílá ve středu večer se Thomas Markle ze svého domova v Mexiku svěřil se svými pocity a svou verzí událostí, které se odehrály v roce 2018 před královskou svatbou. O Meghan a Harrym rovněž uvedl, že „mu oba dluží“. Informoval o tom deník Daily Mail.

Vztah otec – dcera se pokazil krátce před Meghaninou svatbou, když Thomas navzdory přání své dcery zapózoval paparazziům a následně o tom Harrymu a Meghan lhal. Nastalou debatu o tom, zda by se měl účastnit svatby, vyřešil infarkt, kvůli kterému nemohl nemocný Markle odcestovat přes oceán.

„Harry mi řekl: ‚Kdybyste mě poslechl, nikdy by se vám to nestalo‘. Na to jsem mu odvětil ‚škoda, že jsem neumřel, protože pak byste mohli předstírat, že jste smutní‘ a zavěsil jsem,“ popsal poslední rozhovor s královským párem Markle během interview. Od té doby s Harrym ani svou dcerou nemluvil, stejně tak nikdy neviděl na vlastní oči svého vnuka.

Meghanin otec po průšvihu na královskou svatbu nejspíš nepřijede

Evropa

K usmíření však nejspíš v nebližší době nedojde. Markle je totiž připraven svědčit ve prospěch bulvárního plátku The Mail on Sunday, sesterským novinám listu Daily Mail, které čeká soudní spor s vévodkyní Meghan ohledně zveřejnění výňatků z dopisu, který Meghan svému otci zaslala.

Dopis od Meghan ho ranil, královně se omlouvá

„Nyní pro ně neexistuju. Harry, ať si to uvědomuje či ne, je teď část mé rodiny a já zase jeho. Měli bychom mluvit. Není mu už 12, nemá právo být taková citlivka. Existují části dopisu, které jsem nezveřejnil, protože jsou příliš urážející a příliš mě ranily,“ vysvětlil Markle.

Je to facka královské rodině, nebere si servítky Meghanina sestra

Evropa

„Nemyslím si, že by mě teď chtěli vidět,“ uvedl Markle. „Poslední možnost mě vidět budou mít, až mě budu spouště do země,“ dodal s tím, že to může být jediná příležitost, kdy ho zase uvidí. Proto prý svolil k natočení dokumentu, že jeho vyjádření Harry s Meghan uvidí nebo se o něm alespoň doslechnou. „Chci, aby to viděli a pochopili, že to není fér,“ dodal otec.

Ohledně událostí kolem svatby má však v jedné věci jasno. „Chtěl bych se omluvit královně a královské rodině,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám