Hlavní obsah

Tady guvernér, vyhrála jste milion dolarů. Telefonát ženě po očkování změnil život

Právo, vpl

Abbigail Bugenskeová (22) zprvu nepochybovala o tom, že má co do činění s vtipem, možná dokonce podvodným telefonátem. Na displeji iPhonu se se jí ukázalo neznámé číslo a mužský hlas, který se v něm ozval, se představil jako Mike DeWine (74), guvernér amerického státu Ohio.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Bylo půl osmé ráno, jela jsem právě ze Cincinnati k rodičům do Shaker Heights poblíž Clevelandu. Doopravdy jsem si myslela, že to je kanadský žertík,“ svěřila se CNN den po čtvrtečním telefonátu, který jí překopal život.

„A aby to vyznělo ještě šíleněji, řekl mi, že jsem vyhrála milion dolarů (20,97 mil. korun),“ kroutila i po časovém odstupu nevěřícně hlavou.

Rychle však vyšlo najevo, že to nebyl vtip. Volal skutečně guvernér DeWine a Abbigail, která studuje vesmírné inženýrství na Michiganské státní univerzitě a současně pracuje ve firmě GE Aviation, se stala první vítězkou soutěže Vax-a-Million, státní loterie pro naočkované.

Ruské město pobízí očkované loterií, výhrou je byt

Evropa

Nevěřícně vešla do domu rodičů. „Křičela jsem a snažila se do toho řevu smát, aby si taťka s maminkou nemysleli, že brečím a že něco není v pořádku. Popadla jsem dech a zavolala, že jsem vyhrála milion a jsem milionářka,“ líčila v listě The New York Times.

Reklama

Výběr článků

Načítám