Hlavní obsah

Na Zemi jenom na dovolenou. Lidé se budou rodit ve vesmíru, říká Bezos

Podle miliardáře Jeffa Bezose by mohla Země v budoucnu sloužit lidem spíš jako prázdninový domov, přibývat podle něj bude lidí narozených ve vesmíru. Uvedl to v rámci projevu na Ignatius Forum ve Washingtonu.

Foto: Profimedia.cz

Jeff Bezos s přítelkyní Lauren Sanchez

Článek

Sám Bezos se letos dostal v raketě New Shepard na hranici vesmíru. Podle sedmapadesátiletého podnikatele by v budoucnosti mělo být běžné, že se lidé budou ve vesmíru rodit a Země pro ně bude něco jako „prázdninový domov, kam budou jezdit na výlety jako nyní třeba do Yellowstonského národního parku”.

„V dalších staletích bude pro řadu lidí vesmír jejich domovem. Narodí se ve vesmírných koloniích a budou v nich žít,” uvedl na fóru ve Washingtonu. Podle představ zakladatele společností Amazon a Blue Origin budou miliony lidí žít v obřích objektech, kde bude možné vytvořit přirozené prostředí jako na Zemi.

Jeff Bezos na fóru ve Washingtonské národní katedrále (přichází v čase 40:19)  

Už dříve Bezos konstatoval, že v takových objektech bude možné mít neustále dobré počasí, nebudou hrozit zemětřesení a další přírodní katastrofy. Na fóru si také rýpl do svého soupeře ve vesmírných závodech Elona Muska, který se svojí společností Space X plánuje osídlit Mars.

Zakladatel Amazonu chce postavit vlastní vesmírnou stanici

Svět

„I kdybyste osídlili Mars, což je ve skutečnosti samo o sobě velmi náročné, místo na Zemi by se zvětšilo pouze zhruba dvojnásobně. V každé kolonii přitom mohou žít miliony lidí a čas od času se mohou vrátit domů na Zemi,” řekl.

Anketa

Chtěli byste žít ve vesmíru?
Ano
13,4 %
Ne
86,6 %
Celkem hlasovalo 8344 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám