Hlavní obsah

Na miliónový výherní los nejdřív zapomněli, pak ho hodili do koše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár z amerického státu Massachusetts vyhrál milión dolarů na stírací los, který omylem vyhodili do odpadkového koše. Včas si to ale uvědomili, takže výherní tiket ještě mezi odpadky našli. Po odečtení daní bude manželům vyplaceno asi 455 000 dolarů (8,9 miliónu Kč).

Ilustrační foto

Článek

Státní loterijní komise podle agentury AP sdělila, že Joseph a Joanne Zagamiovi z městečka North Attleborough si los za pět dolarů (asi 100 Kč) koupili v loterijním automatu, když byli v místní samoobsluze nakupovat. Los však uvízl v tašce a manželé na něj pak zapomněli.

Zagami se pak své manželky ptal, kde tiket je. Ta o něm ovšem podle serveru ABC News nic nevěděla. Její manžel si následně uvědomil, že ho nejspíš omylem vyhodil i s taškou. Prohrabal tedy smetí, aby ho našel a zjistil, zda je výherní.

„Setřel jsem ho a běžel jsem do ložnice probudit Joanne. Podívala se na něj a řekla jen: ‘Můj Bože. Wow!‘,“ řekl Zagami v ranní show Good Morning America.

Pár se o výhru přihlásil ve středu. Vybral si variantu výplaty celé výhry najednou. V takovém případě je vyhraná částka snížena, u nich je to na zhruba 650 000 dolarů před zdaněním. Víc by získali, kdyby si výhru nechali vyplácet po částech několik let.

Manželé plánují, že z výhry uhradí svou hypotéku a další dluhy a vydají se na dovolenou. Také chtějí podpořit své děti, nedávno se jim totiž narodilo vnouče. Napřed ale uspořádají pořádnou party.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám