Hlavní obsah

Muž zkoušel v bance uloupit jeden dolar, chtěl se dostat za mříže

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují zločinci nebezpeční a zločinci, kterým byste měli chuť dát korunu a politovat je. Padesátiletý Američan Jeffrey McMullen spadá do té druhé skupiny. McMullen vešel do jedné banky a požádal o okamžité vydání jednoho dolaru (asi 19 korun). Cíl měl jediný - skončit ve vězení.

Foto: Northern Cambria Police

Padesátiletý Jeffrey McMullen na snímku, který poskytla médiím policie.

Článek

McMullen vkročil do banky AmeriServ v Severní Cambrii a následně požádal zaměstnankyni banky, aby mu vydala nějaký finanční obnos. Konkrétně jeden dolar. Žádost jí předal na papírku, který jí vložil do okénka.

"Toto je přepadení federální banky. Prosím, vydejte mi jeden dolar," stálo na prvním papírku. Na druhém byl poté text: "Vazbu od FBI. Ideálně oddělení Loretto Pa. Žádný tisk. Všechny složky zapečetit."

Zaměstnankyně si nejdříve myslela, že muž žertuje, ale on trval na svém. Pracovnice mu tedy dolar vydala a následně zkontaktovala policii. McMullen reagoval slovy, že s radostí počká na příjezd mužů zákona.

Je pravděpodobné, že lupič chtěl být zatčen federální policií proto, aby skončil v jiném vězení, než by ho čekalo po zatčení místní policií. Motivy jeho počínání jsou však zatím neznámé. McMullen nemá podle policistů žádný záznam v trestním rejstříku.

Soudce nařídil u muže kontrolu duševního zdraví a stanovil výši kauce na 50 000 dolarů (965 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám