Hlavní obsah

Muž na rušné ulici ukradl zlato za desítky miliónů a vypařil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newyorská policie zveřejnila záběry z jen těžko uvěřitelné krádeže, při níž muž na rušné ulici na Manhattanu za bílého dne odcizil z obrněného vozu nádobu se zlatem v hodnotě 1,6 miliónu dolarů, tedy asi 40 miliónů korun. Stalo se tak už na konci září, policisté ho však dosud nedopadli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chodec v New Yorku ukradl z otevřeného obrněného vozu skoro 40 kg zlataVideo: Reuters

 
Článek

Ke krádeži došlo kousek od známého Rockefellerova centra, napsala ve středu agentura Reuters. Neznámý muž využil chvilkové nepozornosti ostrahy, přistoupil k otevřenému nákladnímu vozu a popadl vědro se zlatem.

Nádoba vážila skoro 40 kilogramů, takže zloděj měl očividné problémy při chůzi. V jednu chvíli dokonce zastavil na kraji chodníku a vědro položil na zem, aby si odpočinul.

Policie na základě záznamu z kamer usoudila, že vzdálenost, kterou lze normální chůzí zdolat za 10 minut, zvládl muž za hodinu. Poté nastoupil do bílé dodávky a zmizel. Předpokládá se, že nevěděl, co se v nádobě skrývá.

Podle vyšetřovatelů muž nejspíš zmizel na Floridu, kde se skrývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám