Hlavní obsah

Místo krátké cesty strávili nešťastní senioři v autě 15 hodin

Novinky, Jakub Štěpánek

Když se manželský pár z anglického Knaresborough rozhodl navštívit v neděli nedalekou prodejnu karavanů, asi si nepomyslel, že v autě stráví dalších 15 hodin. Tak dlouho totiž bloudili senioři po okolí, než je objevila policie.

Foto: Profimedia.cz

Senioři jezdili po okrese 15 hodin. Ilustrační foto

Článek

Šestadevadesátiletý muž a jeho o šest let mladší manželka vyrazili na cestu ve dvě hodiny odpoledne. Do prodejny karavanů je to z jejich domu necelých 40 kilometrů a cestu pár znal velmi dobře. Jedno špatné odbočení ale znamenalo zamotanou hlavu a další úmorné hodiny za volantem.

Policie dostala hlášení až před pátou hodinou ranní následujícího dne, kdy podezřelé vozidlo pomalu kličkovalo po hrabství Severní Yorkshire. Policisté se nejdříve domnívali, že za volantem sedí řidič pod vlivem alkoholu, a rozhodli se vozidlo zastavit. Překvapil je ale poněkud dezorientovaný senior, který se s manželkou motal asi 35 kilometrů od domova, uvedl Daily Mail.

Slepá víra v navigaci poslala stovku Američanů do pole, zapadli v bahně

AutoMoto

„Snažili se dostat domů, ale ztratili se a nemohli najít cestu. V autě strávili celkem 15 hodin. Pochopitelně je hlídka doprovodila domů. Odeslali jsme hlášení o zdravotních problémech na dopravní úřad a řidiči jsme důrazně doporučili, aby už za volant nesedal. Je to jak v jeho zájmu, tak v zájmu jeho okolí,” uvedl mluvčí silniční policie.

„Není to snadné rozhodnutí, ale buďte ke svým příbuzným či známým upřímní a doporučte jim, aby za volant nesedali, pokud jim to věk či zdravotní stav neumožňuje. Tento řidič strávil za volantem dlouhé hodiny a mohlo to dopadnout ještě mnohem hůř,” dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám