Hlavní obsah

Miss obdivuje úspěšné ženy

Novinky, ČTK, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nová Miss ČR Jana Doleželová, která vždy chtěla pracovat ve zdravotnictví, obdivuje úspěšné ženy. Důležitá podle ní je krása. Svou korunku vydažila za 600 000 korun.

Foto: Petr Hejna

stezka ke kazatelnám

Článek

Nová Miss ČR Jana Doleželová obdivuje úspěšné ženy. V katalogu finalistek uvedla jako ženu, kterou obdivuje, princeznu Dianu. "Mám ale víc žen, které jsou pro mě ideálem. Maminka, babička, ale třeba také Marie Currie-Sklodowská," řekla nastávající absolventka farmaceutické fakulty. Více si váží duševní krásy. "Když se k tomu přidá ta fyzická, tak je to ideál," řekla Doleželová krátce po svém zvolení nejkrásnější dívkou.

Doleželová ale zatím nemá jasno, čemu se bude mimo povinností miss věnovat. "Soutěž jsem vyhrála před hodinou, takže jsem si ještě nestihla naplánovat žádnou charitativní činnost, která se hodí k miss. Ale práci ve zdravotnictví jsem dělat chtěla, takže to možná využiji," naznačila.

Ve zdravotnictví chtěla pracovat od dětství. Proto po skončení zdravotní školy šla na farmacii. Jak řekla, lákala jí příjemná práce v lékárně a to, že může pomoci lidem. Neodradila ji ani chemie. "V lékárně se dělají hlavně kapky a mastičky a ty většinou voní," vysvětlovala.

Tradiční dražba korunky vynesla nadaci Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze 600 000 Kč na rozvoj léčby rakoviny prsu. Složilo na na ní šest dražitelů.

Gott nechce rozhodovat

Na sobotním finálovém večeru soutěže Miss ČR 2004 se opět objevily stálice české populární hudby, zpěváci Lucie Bílá a Karel Gott - oba jen jako účinkující. Gott si přitom už jednou - v roce 1990 - vyzkoušel roli porotce, od té doby ji však už nikdy nepřijal.

"Role porotce je strašně nevděčná," řekl Karel Gott těsně po vyhlášení nejkrásnější dívky naší země. "Je totiž nepříjemné být jedním z těch, na které dívky vzpomínají jako na strůjce svého neúspěchu. Pro některé z nich to může být trauma na celý život."

Mezi porotci byl i generální ředitel Home Creditu Pavel Plachký: "Musím říci, že to pro mne bylo velice těžké. Jsme tady s dívkami dva dny a vidíme je v různých situacích. Nenalíčené, pak nalíčené, v různých situacích, při rozhovorech... Nakonec jsem se rozhodoval spolu s ostatními porotci až těsně před vyhlášením výsledků. Letos žádná z dívek v ničem výrazně nevynikala, což naše rozhodování ztěžovalo."

Reklama

Související články

Missky mají strážné anděly

Vítězky krajských semifinálových kol v soutěži Miss ČR 2004 dostaly na galavečeru v hotelu Pupp v Karlových Varech barevný televizor od společnosti Home Credit...

Výběr článků

Načítám