Hlavní obsah

Matějská pouť v Praze odstartovala. Chodím na všechny atrakce, říká organizátor

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová, luh

Již 425. ročník Matějské poutě na pražském holešovickém Výstavišti je od soboty v plném proudu. Milovníci adrenalinu i pouťové klasiky se letos mohou těšit na 115 atrakcí, chybět nebudou ani stánky s občerstvením a farmářské trhy. Letos si organizátoři pro návštěvníky připravili čtyři novinky: obří padesátimetrové kolo, Sizzler, Waltzer a přetáčecí extreme KING.

Matějská pouť v Praze odstartovala. Chodím na všechny atrakce, říká téměř osmdesátiletý organizátor KočkaVideo: Novinky

 
Článek

Stejně jako loni, i letos se Češi dočkají největší poutě v republice, jejíž tradice sahá až do roku 1595. „Máme tu například z Anglie kloubový kolotoč, jehož sedačky létají v šestimetrové výšce. Jednou z nejadrenalinovějších atrakcí je novinka Waltzer, všechno se tam točí a veprostřed je DJ,“ sdělila Novinkám mluvčí a organizátorka poutě Eva Kočková.

Na vlastní kůži

Václav Kočka, který Matějskou organizuje již 56. rokem, podle svých slov všechny atrakce zkouší sám na vlastní kůži. A to i ty velmi adrenalinové. „Katapult je opravdu dosti adrenalinový, vystřelí vás a pak se točíte a lítáte na gumách. Ostatní atrakce jsou zabezpečené a zajištěné, i když jste hlavou dolů, ale necvičí to s vámi tak jako Katapult,“ prozradil Novinkám Kočka.

Foto: Novinky

Extrémní adrenalin zažijete na atrakci The King.

„Největší peklo je nová atrakce King, ta vás vystřelí úplně do nebe, a ještě se s vámi točí. Ještě teď se mi motá hlava,“ směje se návštěvník poutě po absolvování adrenalinové atrakce.

Podle Kočky během více než půl století, kdy Matějskou organizuje, prošla pouť mnohými změnami, především v technice. „Už za minulého režimu jsem sem ale vozil atrakce ze zahraniční. Letos to bude jedna z nejkrásnějších matějských poutí,“ dodal.

Pro děti do 120 cm zdarma

Matějská pouť potrvá do 13. dubna. Od úterý do pátku bude areál otevřený od 13 do 21 hodin, o víkendech od 10 do 22 hodin. Přes týden se vstup neplatí, ve volné dny činí 30 korun, pro děti do 120 cm je zdarma. I letos lze vstupenky zakoupit na internetu předem. Den pro hendikepované děti včetně koncertu u Křižíkové fontány proběhne 23. března.

Prezident Zeman na matějské. Zaujal ho strašidelný zámek

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám