Hlavní obsah

Londýnem proplula 16metrová gumová kačenka

Novinky, vps
Londýn

Mnoho turistů a obyvatel Londýna se v úterý ráno ujišťovalo, že je nešálí zrak. Po Temži totiž plula více než 16 metrů vysoká žlutá kačenka, která ostře kontrastovala s okolní scenérií. Obrovská hračka byla na řeku vypuštěna v rámci kampaně, jejímž účelem je přimět lidi, aby přicházeli s nápady na pobavení ostatních.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýnem proplula obří gumová kačenkaVideo: Reuters

 
Článek

Za akcí stojí nadace FUNdation, financovaná společností Jackpotjoy, která provozuje hru bingo v online podobě. Cílem je poskytnout lidem s dobrými nápady prostředky na realizaci jejich myšlenek. Plující kachnička pak byla vybrána jako vhodný začátek kampaně.

„Mysleli jsme si, že obrovská gumová kačenka na Temži bude skvělým startem naší kampaně. A vyšlo nám to. Každý, kdo kačenku viděl, se usmíval. Teď chceme, aby nám lidé posílali jejich vlastní ujeté nápady, a my pak poskytneme finance na ty nejlepší,“ řekla herečka Barbara Windsorová, která je patronkou nadace.

Kačenku vytvořil za více než 800 hodin tým osmi lidí. Po svaření všech dílů se muselo z bezpečnostních důvodů několikrát vyzkoušet, zda je přerostlá hračka vodotěsná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám