Hlavní obsah

Konečně se dočkali. Po 38 letech sázení vyhráli manželé téměř 10 miliard

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Splatit hypotéku, zajistit děti a vnoučata a užívat si. Takový je plán nejmenovaného páru z Arizony, který v loterii Mega Millions vyhrál 410 milionů dolarů (9,7 miliard korun). Pár sází už 38 let a toto je jejich první větší výhra.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár z předměstí Phoenixu využil nového arizonského zákona, podle kterého výherci částek větší než 100 tisíc dolarů (2,4 milionů korun) mohou zůstat v anonymitě, pokud si to budou přát. Sedmdesátiletý muž a jeho o sedm let mladší manželka tak učinili.

Přesto se podělili o své bezprostřední dojmy a o to, co vedlo ke vsazení výherního tiketu. Oba manželé sází už 38 let, výherní čísla se rozhodli vybrat sami na základě rodinných dat narození.

Hlasy v hlavě ho místo na psychiatrii dovedly k milionům

Koktejl

Manželka uvedla, že cítila, že by tentokrát mohli manželé něco vyhrát. „Příští týden mám narozeniny a ruka už mě svrběla dva týdny, což znamenalo, že ke mně přijdou peníze,“ uvedla šťastná žena. „Cítím se nyní lehčí a je neuvěřitelné vědět, že už nepřijde žádný účet, který bych nemohl zaplatit,“ dodal manžel.

Pár chce splatit hypotéku, zajistit své potomky a dál už si jen užívat podzimu života. Arizonský provozovatel loterie Mega Millions uvedl, že jde o 11 nejvyšší částku, kterou někdo v Arizoně vyhrál.

Kvůli koronaviru přišel o práci, záhy vyhrál miliony

Koronavirus

Manželé z ní ale uvidí jen o něco více než polovinu. Rozhodli se totiž, že si částku vyberou najednou. Na rozdíl od postupného vyplácení je v tomto případě dle pravidel částka ponížena na 319 milionů (7,58 miliardy). Z toho pak výherci zaplatí 76 milionů (1,8 miliardy korun) na federálních daních a dalších 15,3 (363 milionů korun) na daních státních. Zbude jim tak 227,8 milionů (5,4 miliardy korun).

Šance na výhru v loterii Mega Millions, která probíhá ve 45 státech, byla 1 ku 302 575 350. Nejvyšší výhra, která v této loterii padla byla 1,537 miliardy dolarů (36 miliard korun) a v říjnu 2018 ji získala jediná osoba z Jižní Karolíny. Vůbec nejvyšší výhra v historii USA padla ještě o dva roky dříve v loterii Powerball. Rekordní 1,586 miliardy dolarů (37,6 miliard korun) si však rozdělili tři zájemci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám