Hlavní obsah

Jste můj hrdina. Herec Ben Stiller se v Kyjevě setkal se Zelenským

Hollywoodský herec a vyslanec dobré vůle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Ben Stiller navštívil Ukrajinu. Při té příležitosti se setkal rovněž s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ben Stiller se setkal s ukrajinským prezidentem ZelenskýmVideo: Reuters

 
Článek

Stiller se s ukrajinským prezidentem setkal symbolicky v pondělí, kdy je vyhlášen Světový den uprchlíků.

„Je to pro mě velká čest. Jste můj hrdina,“ uvedl herec s tím, že obdivuje, jak Zelenskyj dokázal pozvednout národ. „Ukončil jste skvělou hereckou kariéru pro tohle,“ pokračoval Stiller. „Ne tak skvělou, jako je ta vaše,“ opáčil mu se smíchem ukrajinský prezident, který před kandidaturou na prezidenta zazářil jako hvězda seriálu Sluha národa.

„Je těžké vůbec pochopit, jak to tu vypadá, dokud se sem nedostanete. Dnes ráno jsem byl v Irpini. Ta destrukce... vidíte ji v televizi, v sociálních médiích, ale je něco úplně jiného to vidět na vlastní oči, cítit to a mluvit o ní s lidmi,“ popsal své zážitky Stiller.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hollywoodský herec Ben Stiller jako ambasador OSN navštívil Irpiň a ukrajinské uprchlíky v Polsku.Video: Reuters

Zelenskyj, který mluvil anglicky, poděkoval herci za návštěvu. Uvedl, že je pro něj velmi důležité připomínat lidem, co se na Ukrajině děje. „Je pro nás velice důležité, aby lidé nezapomněli. Není příliš zajímavé mluvit každý den o válce, ale pro nás je to nesmírně důležité,“ vysvětlil Zelenskyj.

Slavní herci v Kyjevě

Stiller předtím navštívil ukrajinské uprchlíky v Polsku, kam před válkou uteklo přes milion lidí. Na Ukrajině pak kromě Kyjeva a Irpině navštívil ještě nedaleké město Makarov.

„Lidé se svěřovali, jak válka změnila jejich životy. Jak ztratili všechno a obávají se budoucnosti. Ochraňovat lidi, kteří byli přinuceni uprchnout, je globální zodpovědnost. Musí mít na paměti, že se to může stát komukoliv, kdekoliv,“ uvedl Stiller na nahrávce právě ke Dni uprchlíků.

Ben Stiller není prvním slavným hercem, který Ukrajinu navštívil. Hned na počátku války se v Kyjevě objevil Sean Penn, následně město navštívila i Angelina Jolie.

Angelina Jolie musela na Ukrajině prchnout do krytu

Válka na Ukrajině

Penn se dlouhodobě zabývá humanitárními problémy a na Ukrajině natáčel dokument o ruské invazi. A Angelina Jolie je, stejně jako Stiller, ambasadorkou UNHCR.

Reklama

Výběr článků

Načítám