Hlavní obsah

Angelina Jolie musela na Ukrajině prchnout do krytu

Americká herečka Angelina Jolie, která překvapivě dorazila do západoukrajinského Lvova, musela kvůli hrozbě bombardování prchnout do krytu. Na záběrech, které přinesla ukrajinská média, je zachycena, jak tam míří společně se svým doprovodem za zvuků sirén. Ve Lvově se herečka v sobotu setkala také s uprchlíky, kteří do města dorazili z Doněcké oblasti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Angelina Jolie se ve Lvově sešla s uprchlíky a dobrovolníkyVideo: Reuters

 
Článek

„Jsem v pořádku,“ řekla Jolie jednomu z doprovázejících, který se jí zeptal, zda nemá strach. Přitom si s ní stihl při cestě do krytu pořídit společnou fotku. Herečka nevypadala vůbec rozrušeně a s úsměvem také zamávala na kameru.

Podle listu Kyiv Independent Jolie dorazila v sobotu na hlavní nádraží ve Lvově přivítat vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti. Setkala se také s místními dobrovolníky.

Herečka se v sobotu také objevila v jedné z lvovských kaváren. Podle portálu Gazeta.ua sdílela video s herečkou v kavárně novinářka a bloggerka Maja Pidhorodecká na svém Facebooku, kde záběry okomentovala slovy: „Nic zvláštního. Jen Lvov. Prostě si přišla vypít kávu. Jen Angelina Jolie. Prostě Ukrajinu podporuje celý svět.“

Na Ukrajinu dorazila Angelina Jolie

Válka na Ukrajině

Angelina Jolie se kromě herectví věnuje i charitativním a humanitárním projektům. Ukrajinu herečka podpořila už krátce poté, co zemi napadly ruské invazní jednotky. Podle ukrajinského serveru nv.ua se Jolie s pracovníky UNHCR podílí na pomoci ukrajinským uprchlíkům.

Na konci března herečka navštívila dětskou nemocnici v Římě, kde se starají o ukrajinské děti uprchlé před válkou v rodné zemi.

Rusko přisouvá posily, plánuje postup na jihu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám