Hlavní obsah

Jednačtyřicetiletý právník z Oxfordu žaluje vlastní rodiče, trvá na výživném

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletý právník Faiz Siddiqui, jenž má za sebou studium v Oxfordu, žaluje vlastní rodiče, kteří mají podle něj povinnost přispívat mu do smrti na živobytí. Nezaměstnaný muž v minulosti žaloval i samotnou univerzitu kvůli „špatné výuce”.

Foto: Profimedia.cz

Faiz Siddiqui v roce 2017

Článek

Siddiquiho rodiče, kteří mají sídlo v Dubaji a dali by se označit za „zámožné”, už nyní svému synovi přispívají stovkami liber týdně a nechávají ho bydlet zdarma na prestižní londýnské adrese nedaleko Hyde Parku. Odepření takových možností by bylo podle absolventa Oxfordu v rozporu s jeho právy. Sám se označuje za „zranitelného” kvůli zdravotním problémům.

Siddiqui po vystudování univerzity pracoval v několika advokátních kancelářích, od roku 2011 je ale nezaměstnaný a životní náklady mu od té doby hradí jeho sedmdesátiletí rodiče. Těm už ale dochází trpělivost a chtějí svému synovi zavřít finanční kohoutek.

„Rodiče mají vlastní názor na to, co je pro jejich náročného syna vhodné,” konstatoval právník rodičů.

Syn žaloval rodiče kvůli zničené sbírce porna. Dočká se od nich odškodného

Koktejl

Celý případ nyní bude projednávat soud v Londýně, ostatně není to poprvé, co se bude muset zabývat bizarní stížností Siddiquiho. Už před třemi lety přišel muž k soudu s tím, že ho univerzita dostatečně nepřipravila na závěrečné zkoušky. Ačkoliv Siddiqui studium na oxfordské univerzitě v roce 2000 úspěšně zakončil, domáhal se před soudem práva na vyšší stupeň titulu, což by podle něj pomohlo jeho kariéře. Jako odškodné chtěl milion liber.

Soud však jeho stížnosti na „nudné přednášky a neodborné vyučující” smetl ze stolu, a naopak Siddiquimu sdělil, že neměl dostatek „studijní píle”. Připustil rovněž, že ho ve studiu limitovaly zdravotní problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám