Hlavní obsah

Francouzi v zaměstnání pravidelně pijí alkohol

– PAŘÍŽ

Jedenáct procent Francouzů připouští, že si v práci víceméně pravidelně dopřeje skleničku alkoholu. A to do toho nepočítají relativně časté podnikové oslavy, kde se alkohol rovněž konzumuje.

Článek

Šéfové podniků vidí ale situaci mnohem hůř - na problémy spojené s požíváním alkoholu zaměstnanci si stěžuje 62 procent z nich a podle 31 procent tvoří konzumace alkoholu "součást pracovní kultury" zaměstnanců. Ukázal to průzkum, jehož výsledky byly tento týden zveřejněny v Paříži.

Dalších 14 procent podnikatelů v průzkumu odpovědělo, že měli problémy s konzumací hašiše zaměstnanci. Na účet požívání alkoholu a drog jde ve Francii asi 15 až 20 procent pracovních úrazů.

Francouzské zákony dovolují konzumovat na pracovišti lehčí druhy alkoholu, jako je pivo a víno. Úplně je alkohol zakázán jen v 15 procentech podniků.

Skoro polovina šéfů podniků, přesně 45 procent, přiznává, že se tváří v tvář alkoholu na pracovištích cítí bezbranní, i když sankce za nepovolené pití mohou jít až k propuštění.  Zvlášť tíživá je situace ve stavebnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám