Hlavní obsah

Dvouletý chlapec se před vlastním pohřbem probudil v rakvi a chtěl napít

Novinky, Markéta Klánská
Belém

To, co se stalo koncem minulého týdne v Brazílii, se opravdu neděje každý den. Dvouletý chlapec se údajně krátce před vlastním pohřbem probudil a od otce se dožadoval vody. Když se napil, opět si lehl a zůstal nehybný.

Mrtvý chlapec se prý probral a chtěl napít vody

 
Článek

Malého Kelvina Santose trápil zápal plic, až mu nakonec v pátek navečer selhalo dýchání a v nemocnici Aberlardo Santos v Belému na severu Brazílie byl prohlášen za mrtvého.

Zdrcení rodiče mu na druhý den chystali pohřeb. Krátce před obřadem, kdy ho otec držel v náručí, se prý ale chlapeček probral a posadil se v rakvi.

„Tati, mohl bych dostat trochu vody?“ zeptal se prý Kelvin.

„Všichni začali křičet. Mysleli jsme, že se stal zázrak a náš chlapeček opět přišel k životu. Pak si ale Kelvin zase lehl jako předtím. Nemohli jsme ho probudit. Byl opět mrtvý,“ přiznal otec Antonio Santos.

Na základě této zkušenosti Santos opět odvezl tělo syna do nemocnice v Belému s žádostí o vysvětlení. Lékaři ale nedokázali říct, co se stalo, a jen potvrdili, že je dítě opravdu mrtvé.

Rodina se rozhodla pohřeb odložit v naději, že by se Kelvin mohl opět probudit. Nakonec ho ale přece jenom ještě v sobotu v pět hodin na místním hřbitově uložili k věčnému spánku.

Lékaři pochybili, tvrdí otec

Spíš než na zázrak se ale Santos odvolává na lidskou chybu. Je přesvědčený, že se jeho syn stal obětí profesního pochybení lékařů, případ tak předal policii.

„Patnáct minut poté, co ho odvezli pryč, aby ho resuscitovali, se vrátili a předali mi jeho tělo se slovy, že je mrtvý. Možná ho neprohlédli pořádně. Mrtví lidé se jen tak neprobouzí a nemluví. Jsem pevně rozhodnutý zjistit pravdu,“ uvedl pro brazilská média Santos.

Odpovědné úřady podle deníku Daily Mail tuto středu potvrdily, že chlapec byl do nemocnice převezen v kritickém stavu a byl prohlášený za mrtvého poté, co prodělal srdeční selhání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám