Hlavní obsah

Dva Skotové musí zaplatit skoro půl milionu ženě, na kterou shodili ze střechy pohovku

Dva Skotové musí po rozhodnutí soudu v Aberdeenu zaplatit odškodné v celkové výši 15 tisíc liber (přes 440 tisíc korun) ženě, na kterou shodili ze střechy pohovku a způsobili jí tím vážná zranění s trvalými následky. Incident se odehrál v prosinci roku 2019, soud však o vině sedmadvacetiletého Barrieho Lawa a třiatřicetiletého Leeho Morrisona rozhodl až v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dvojice Skotů potřebovala odstranit pohovku z bytu Lawa v Aberdeenu. U soudu se podle britského listu Independent oba muži shodli, že jediný možný způsob, jak toho mohli docílit, bylo shození pohovky ze střechy budovy. Místo dopadu prý před shozením kusu nábytku prověřili a nikdo se tam podle nich nenacházel.

Pohovka letící z pětimetrové výšky však zasáhla Editu Butkeveiciuteovou, která místem zrovna procházela. Podle informací jejího právníka Colina Neilsona skončila s „těžkým zraněním a trvalým zmrzačením”.

Žaloba žádá pro Chauvina kvůli Floydově smrti třicet let, obhajoba navrhuje podmínku

Amerika

„Nevěděla, co se stalo. Když se probrala, začala křičet,“ uvedl Neilson u soudu a dodal, že jeho klientka stále nedokáže sedět déle než 40 minut v kuse, poblíž vysokých budov trpí záchvaty úzkosti, vracejí se jí vzpomínky z incidentu a má problémy se spaním.

Svého činu litují

Vinu pachatelé nepopírají a svého činu litují. Obhájce Lawa uvedl, že incident bude jeho klienta pronásledovat po zbytek života.

Podle soudce Williama Summerse by dvojice mužů skončila za mřížemi, kdyby neprojevila žádné známky obezřetnosti. „Přijímám, že jste přijali preventivní opatření, ač zcela neadekvátní,” řekl u soudu.

Pilot si vysloužil roční podmínku. Během letu sledoval filmy pro dospělé

Cestování

Law byl nakonec odsouzen k zaplacení odškodného ve výši 12 tisíc liber (352 tisíc korun) a Morrison ve výši tří tisíc liber (88 tisíc korun). Oba kromě toho musí během jednoho roku provést 150 hodin neplacené práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám