Hlavní obsah

Důchodce na vozíčku je třetí měsíc uvězněn v bytě kvůli zaseknutému výtahu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hartlepool

Více než dva měsíce se nemůže dostat ze svého bytu ve třetím patře šestadevadesátiletý Brit Laurence McBean, a to pouze proto, že nefunguje výtah. Stařík, který je odkázán na invalidní vozík a trpí rakovinou prostaty tak musel vynechat například i vánoční večírek, na který se prý velice těšil.

Foto: Profimedia.cz

Výtah mimo provoz je důvodem, proč je důchodce na vozíčku už třetí měsíc uvězněn ve svém bytě. Ilustrační foto

Článek

Bývalý instalatér McBean se do hlídaného domu ve městě Hartlepool v anglickém hrabství Cleveland odstěhoval před 25 lety spolu se svou manželkou Verou, která však minulý rok ve věku 94 let zemřela. „Připadám si osamělý, když jsem na všechno sám,“ přiznal důchodce.

Jeho syn Brian uvedl, že několikrát volal domovním operátorům a na nepříjemnou situaci je upozorňoval. „Musí platit za výtah, který několik měsíců nefunguje. I vězni mají více svobody,“ uvedl na adresu svého otce dvaasedmdesátiletý Brian.

„Je nám velice líto, že jsme našim zákazníkům způsobili nepříjemnosti. Výtah potřebuje speciální součástku, která je vyráběna na zakázku v Německu. Ta bude dovezena co nejdříve to bude možné. S dodavateli jsme v kontaktu a problém řešíme,“ nechali se slyšet zástupci bytových domů Lynton Court, kde bydlí i pan McBean.

Reklama

Výběr článků

Načítám