Hlavní obsah

Drzý racek krade stále dokola v jednom a tom samém obchodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Supermarkety mají své stálé zákazníky, obchod na ostrově Jersey se však může pochlubit štamgastem opravdu speciálním. Každý den tam přihupká racek Roger, a když má pocit, že se nikdo nedívá, ukradne si pro sebe něco k snědku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Racek chodí vykrádat každý den stejný obchodVideo: Reuters

 
Článek

Záznam jedné z rackových „krádeží“ se povedlo pořídit minulý čtvrtek. Nebyl to jeho první úlovek, racek navštěvuje obchod pravidelně a svědci uvádějí, že si vytvořil svůj vlastní modus operandi, který – stejně jako lidští zloději – příliš nemění.

Racek se před obchodem zdržuje vždy delší dobu a čeká na vhodnou příležitost. Když se ujistí, že před ním nejsou žádní lidé, nakráčí dovnitř.

Tam se co nejrychleji vrhne po své kořisti, se kterou spěšně odkráčí ven. Následně ji okamžitě spořádá.

Pokousal dotěrného racka, teď má pořádný malér

Koktejl

„Objevuje se po páté hodině odpoledne a čeká, až tu bude klid,“ uvedla Ruth Hewitsonová, které se Rogera podařilo natočit. „Takhle krade už čtrnáct dní a vždy jde po krájených jablkách. Pokaždé uteče na stejné místo,“ dodala.

Racek dostal přezdívku Roger, vychází ze sousloví Roger Dodger. To mimo jiné označuje toho, komu se daří prchat před zákonem. I místnímu rackovi se daří zákonu unikat (v angličtině dodge the law).

Reklama

Výběr článků

Načítám