Hlavní obsah

Delfín na Floridě pokousal dívku, udělala chybu

– Orlando
Novinky, jky, fia

K nepříjemnému incidentu došlo koncem listopadu v delfináriu SeaWorld v Orlandu na Floridě. Jeden z delfínů tam kousl do ruky dívku, která stála u bazénu a držela rybu, jíž chtěla kytovce krmit. Delfín mohl osmiletou Jillian stáhnout do vody, včas ji ale pustil. Hrozivě vypadající chvíle zaznamenal na video dívčin otec.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka nedávala pozor, delfín ji při krmení kousl do ruky

 
Článek

Jillian Thomasová krmila delfíny částmi ryb společně se svým mladším bratrem a dalšími dětmi. V jeden moment pak zvedla papírovou nádobku, v níž se nacházely kusy ryb, a zdvihla ji do vzduchu, aby svým rodičům oznámila, že jí došly ryby. V ten moment vyskočil z vody jeden z delfínů ve snaze dostat se k dalším šťavnatým rybím kouskům. Dívce se však zakousl do ruky, kterou mezitím pohnula.

Dívčin otec, který záběry pořídil, před atrakcí krmení delfínů varuje. Je podle něj nebezpečná a zvířata nejsou dobře ochočená. Chyba je ovšem zřetelně na straně jeho dcery, potažmo na rodičích. Návštěvníci parku jsou totiž u vstupu jasně varováni, že nesmí papírové tácky na ryby zvedat do vzduchu a dotýkat se hlav delfínů. První zmiňovaný zákaz však Jillian porušila.

Incident se odehrál 21. listopadu a pravděpodobně bude mít ještě dohru. Ačkoli dívka má na ruce pouze modřiny od zubů a měla končetinu lehce namoženou, rodiče zvažují právní kroky proti vedení delfinária. To však pochybení svých zaměstnanců jednoznačně odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám