Hlavní obsah

Chlapec pomohl objasnit 27 let nevyřešené zmizení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 1992, když se po tehdy 70leté Kanaďance Janet Farrisové slehla zem. Žena, která cestovala autem na svatbu, byla naposledy spatřena, když u čerpací stanice tankovala, další stopy chyběly. Po téměř třech desítkách let záhadu pomohl objasnit teprve 13letý chlapec.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Griffin Lake v Britské Kolumbii

Článek

Farrisová tehdy na podzim před 27 lety mířila z Britské Kolumbie do Alberty, ale na místo nikdy nedorazila. Nepodařilo se objevit její tělo ani auto a policie si nevěděla rady.

Rodina zmizelé ženy se už pomalu vzdávala naděje, že by se záhadný případ mohlo povést objasnit.

Před několika týdny policii kontaktovali rodiče 13letého Maxe Werenky s tím, že chlapec podle svých slov v jezeře Griffin Lake v hloubce přibližně pěti metrů spatřil něco jako vrak automobilu.

Maxovi rodiče si zpočátku mysleli, že se jedná o vrak automobilu z nedávné dopravní nehody, tuto verzi však policie vyloučila s tím, že dotyčné auto již bylo ze dna vyzvednuto.

Skočil do vody s kamerou

Špatná viditelnost na místě policistům komplikovala situaci, Max ovšem neváhal dokázat svoji pravdu, skočil do vody s podvodní kamerou a natočil záběry vraku. Policie později auto vytáhla a v hondě z roku 1986 objevila i tělo Janet Farrisové. Následně kontaktovala její rodinu.

Automobil nebyl poškozený nárazem, policie tak předpokládá, že řidička mohla třeba uhýbat zvěři na silnici, nezvládla řízení a skončila v jezeře.

„Víte, nejhorší bylo to nevědomí. Mohli jsme jen spekulovat. Tohle je ta nejlepší varianta, která v tak tragické situaci mohla nastat,” je přesvědčený 62letý syn George Farris, který se tak po téměř třech desítkách let dozvěděl pravdu.

Jeho matka bude pochována v hrobě společně se svým manželem, který zemřel už v roce 1984.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám