Hlavní obsah

Chlapec má kvůli vzácné vadě 25 prstů, rodiče odmítají operaci

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bhópál

Čtyřletý indický chlapec Arpan Saxena nemá zrovna jednoduchý život. Narodil se totiž hned se dvěma vadami najednou, a to polydaktylií a syndaktylií. Ta první má za následek větší počet prstů, než je běžné, ta druhá zase způsobuje srůst některých prstů. Nevejde se tak do běžných bot a podle svých slov toho moc nenachodí. Rodiče mu ale nechtějí dovolit, aby podstoupil operaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřletý chlapec má na rukou 13 a na nohou 12 prstů

 
Článek

Malý chlapec má 13 prstů na rukách a 12 prstů na nohách. Na každé ruce má dva palce, které jsou srostlé. Stejně tak má srostlý prsteníček s prostředníčkem na levé ruce. Arpan se narodil dokonce se 14 prsty na rukách, ale o jeden z prstů přišel ve dvou letech.

„Při hraní si poranil jeden z prstů a ten pak odpadl,“ řekl deníku Daily Mail Arpanův otec Antil.

Arpan je ve svém rodném městě Bhópálu celebritou a zvýšenou pozornost si užívá. Na druhou stranu ho ale mrzí, že nemůže tolik chodit. Mnoho lidí proto nabídlo pomoc se zaplacením operace, která by chlapci ulevila a dovolila mu plnohodnotný život, ale jeho rodina to odmítá.

„Arpan je známý v celém Bhópálu a nám to tak vyhovuje. Navíc mám obavy, co by s ním v jeho věku udělala taková operace,“ svěřila se deníku Arpanova matka Tanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám